Wil je bij onze vereniging horen? Dat kan op 3 manieren:

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

t/m 13 jaar

Ben je in het bezit van je B diploma kun je lid worden van de Reddingsbrigade Drachten. Jij wordt dan jeugdlid van de Reddingsbrigade maar betaalt je contributie aan de DZPC. Hierdoor ben je ook automatisch lid van de DZPC. Dit heeft als voordeel dat je ook kennis kan maken met bv. waterpolo, wedstrijdzwemmen of synchroonzwemmen. Voor meer informatie hierover (en de hoogte van de contributie) verwijzen we je graag naar de website van de DZPC. http://www.dzpc.nl

Voor de rest ben je 100% lid van de Reddingsbrigade Drachten en doe je mee aan alle onze brigade activiteiten. Mocht je dit willen dan ben iedere donderdagavond vanaf 18:15 uur van harte welkom in het zwembad De Welle. Je kunt 2 keer gratis meezwemmen en zou je dan lid willen worden dan kan dat gewoon via 1 van onze trainer geregeld worden.

Maar je kunt ook op onderstaande link klikken; Lidmaatschapsformulier DZPC en het formulier doorsturen naar leden@rbdrachten.nl

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Vanaf 14 jaar

Ben je 14 jaar of ouder en lijkt het je leuk om trainingen te volgen in de diverse reddingstechnieken en -materialen die door reddingsbrigades wereldwijd gebruikt worden? Dan kun je lid worden van de Reddingsbrigade Drachten. Mocht je nog geen ervaring hebben in het reddingswezen dan zullen wij jou in het zwembad eerst alle technieken leren die je nodig hebt om in het buitenwater hulp te bieden aan mensen in nood.

Vanaf je 15de is het zelfs al mogelijk om je EHBO bewijs bij ons te halen en vanaf je 18 jaar ook je vaarbewijs. Daarna kun wij jou trainen in het varende redden, waardoor je uiteindelijk inzetbaar kunt zijn tijdens bewakingsevenementen, hulpverleningen en in de zomer op onze EHBO post op Strandheem of op 1 van de stranden langs de Nederlandse Kust als Lifeguard.

Mocht je dit willen dan ben iedere donderdagavond vanaf 18:15 uur van harte welkom in het zwembad De Welle. Je kunt 2 keer gratis meezwemmen en zou je dan lid willen worden dan kan dat gewoon via 1 van onze trainer geregeld worden.

Maar je kunt ook op onderstaande link klikken; Inschrijvingsformulier RBD en het formulier doorsturen naar leden@rbdrachten.nl

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Ondersteunend lid

Naast alle onze leden die wekelijks training krijgen in het zwembad en daarbuiten en die regelmatig ingezet worden bij verschillende evenementen. Hebben wij binnen de Reddingsbrigade Drachten ook behoefte aan mensen die zich op andere gebieden willen inzetten. Om alles binnen en buiten de vereniging goed te organiseren gebeurt er bij de diverse commissies en het bestuur veel achter de schermen. Ook hierin kunnen wij nieuwe enthousiaste mensen gebruiken. Leeftijd hoeft daarin geen belemmering te zijn.

Op onze website is veel informatie te vinden over de werkzaamheden van de diverse commissies en het bestuur. Dus zou je ons willen ondersteunen binnen 1 van deze settings of heb je het gevoel dat je met jouw ervaring een meerwaarde zou kunnen zijn dan horen wij dat graag.

Wij zijn altijd bereid en bereikbaar voor een praatje op donderdagavond vanaf 18:15 uur in het zwembad De Welle, er is dan altijd wel iemand van het bestuur aanwezig. Ook kan er via de site contact met ons worden gezocht.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_PriceTable_Widget”][/siteorigin_widget]