Allemaal vrijwilligers

De Reddingsbrigade Drachten is een vereniging opgebouwt voor en door vrijwilligers met elk een passie voor water en het helpen van mensen in nood. Wij krijgen geen subsidie vanuit gemeente, provincie of overheid en zijn op die manier volledig onafhankelijk. De aanschaf en onderhoud van ons materiaal moeten wijzelf bekostigen. Daarnaast krijgen al onze leden de mogelijkheid om diverse opleidingen te volgen op het gebied van zwemmend en varend redden. Een groot gedeelte van de kosten worden door de vrijwilligers zelf betaald. Dit moet omdat dit allemaal onmogelijk vanuit de vereniginggelden bekostigd kan worden. Wij zien dit graag anders en zijn daarom op zoek naar donateurs (eenmalig of structureel) zodat wij op deze manier de kosten voor onze vrijwilligers zo laag kunnen houden en zij zich volop kunnen richten op hun taak als redders.

STEUN ONS VANDAAG

Onze vrijwilligers worden naast hun inzet bij hulpverleningen ook regelmatig ingezet voor andere taken. Zo vinden wij voorlichting aan kinderen maar ook volwassenen erg belangrijk. Voorkomen is immers beter dan genezen. Daarom zijn wij regelmatig te zien op braderieën, bijeenkomsten en scholen om informatie te geven over onze taak als Reddingsbrigade.

OF VOOR DE TOEKOMST

Vandaag is belangrijk. Maar als vereniging moeten we ook naar de toekomst kijken, daarom proberen wij zoveel mogelijk jeugd en jongeren op te leiden in het zwemmend en varend redden. Om onze jeugd nog beter op te kunnen leiden hebben wij niet alleen sponsors nodig maar ook donateurs. Mensen die net als ons belangeloos hun steun willen geven aan onze Reddingsbrigade. Op deze manier kunnen we nog meer investeren in onze jeugd zodat ze niet alleen goede redders worden maar kunnen beschikken over goed materiaal en de beste opleidingen.

NAMENS AL ONZE LEDEN EN VRIJWILLIGERS ALVAST BEDANKT VOOR UW STEUN!