Naast de zwemtrainingen biedt Reddingsbrigade Drachten ook de mogelijkheid tot het behalen van een EHBO diploma (incl. AED training), verschillende diploma’s binnen de waterhulpverlening en voor trainers bestaat er de mogelijkheid om instructeursopleidingen te volgen. De opleidingen binnen de waterhulpverlening richten zich voornamelijk op het varend redden en het efficiënt en effectief verlenen van hulp op de open- en binnenwateren en stranden.

Ook is het bij ons mogelijk om het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden te behalen. Het certificaat Zwemmend Redden voor Zwembaden is in 2006 opgezet vanuit Reddingsbrigade Nederland in samenwerking met het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ. Inmiddels is dit certificaat een begrip gewordend binnen zwembaden in Nederland. Dit certificaat maakt daarom ook onderdeel uit van de beroepsopleiding Allround Zwembadmedewerker.
Om deel te nemen aan deze cursus in het niet nodig om lid te zijn van de Reddingsbrigade Drachten. Bij voldoende deelnemers zal er een cursus opgezet worden.

Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.