Een belangrijke taak van de Reddingsbrigade Drachten is het verzorgen van gedegen zwemopleidingen in het zwemmend redden voor jong en oud. Onze trainingen zijn iedere week op donderdagavond in het zwembad De Welle. De jongste groepen beginnen al om 18:15 uur. Alle trainingen worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld en voorbereid door de trainers en richten zich op de redding technieken, zwemtechnieken en conditie van de leden. Centraal hierin staat altijd de eigen veiligheid van de redder.

In 2011 is Reddingsbrigade Drachten begonnen aan de nieuwe opleidingslijn waarin de nieuwste technieken aangeleerd worden. Ieder jaar worden er examens georganiseerd waarop de zwemmende leden kunnen laten zien wat ze in het afgelopen jaar hebben geleerd. Geslaagden ontvangen een officieel internationaal erkend diploma. Bij het behalen van een diploma, kent reddingsbrigade Drachten voldoende doorstroommogelijkheden naar een hoger examen niveau, ook wel brevet genoemd. Hierdoor blijft het zwemmen bij Reddingsbrigade Drachten een leuke en uitdagende sport.

Kinderen vanaf een leeftijd van 5 jaar kunnen, mits ze beschikken over minimaal Zwemdiploma A, al beginnen met het volgen van leuke trainingen om de beginselen van het zwemmend redden aangeleerd te krijgen.

Wanneer kinderen jonger zijn dan 14 jaar en willen gaan zwemmen bij de Reddingsbrigade dan moeten ze lid worden van de DZ&PC, dit is de zwemclub waar de Reddingsbrigade Drachten voor 2007 onderdeel van was, voor meer info over deze zwemclub zie www.DZ&PC.nl.
Als ze hierna de leeftijd van 14 jaar bereikt hebben kunnen de ouders ze uitschrijven bij de DZ&PC en zullen ze worden ingeschreven voor de Reddingsbrigade Drachten. Als ouders is het goed om hier rekening mee te houden omdat er een contributie verschil zit tussen de DZ&PC en de Reddingsbrigade Drachten.

De kinderen zullen hier echter niets van merken, ze zullen betrokken worden in alle activiteiten van de Reddingsbrigade Drachten. Er wordt bij ons geen onderscheidt gemaakt tussen eigen leden en zwemmend redden leden vanuit de DZ&PC.

Lijkt het je een keer leuk om met ons mee te zwemmen of om deel te nemen aan 1 van onze opleidingen/ cursussen? Neem dan contact op via deze website met de Binnencommissie en vraag vrijblijvend twee GRATIS proeflessen aan of kom langs op een van de trainingen op donderdagavond!