Reddingsbrigade Drachten wordt vaak ingezet bij het bewaken van evenementen op en rond het water. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan wedstrijden waarbij de veiligheid van de deelnemers en het publiek gewaarborgd moet worden. Daarnaast zijn wij ook inzetbaar voor het geven van demonstraties.
Wij beschikken over een hecht en goed getraind team. Tevens beschikken wij over ruime ervaring met het varen op zowel groot als klein binnenwater en met de hulpverlening vanaf het strand.
Reddingsbrigade Drachten beschikt over een ruime hoeveelheid aan materiaal waarmee op een professionele wijze hulp kan worden geboden. Tevens zijn wij in het bezit van 2 snelle boten en een dichte trailer die gebruikt wordt als EHBO/ communicatie post.
Onze eerste boot is een aluminiumboot van het merk: Tinn Silver 550 rescue en heeft een vervoerscapaciteit van 8 persoenen, onze tweede boot is een RIB van het merk: Novurania 450.
Daarnaast hebben wij via onze overkoepelende organisatie; Reddingsbrigade Nederland de beschikking over meer materiaal. Te denken valt aan voertuigen, boten, waterscooter, enz.

 

Hieronder een greep uit de evenementen waar wij het afgelopen jaar onze medewerking aan hebben verleent:

De wampex Drachten
Nieuwjaarduik Drachten
NK Kitesurfen voor jeugd en volwassen
Triathlon Assen
WK Kitesurfen te Scheveningen
Shock Outdoor (dancefeest)
Survivalrun De Knipe
Opening Friese elfsteden vaarroute
Sinterklaasintocht Drachten
Triathlon Drachten

 

Hieronder staan onze belangrijkste eigenschappen nog even op een rij:

Zeer enthousiast, hecht en goed getraind team;
Ruime ervaring in evenementen en bewakingen op verschillende wateren;
Zowel waterhulpverlening als EHBO;
Beschikking over ruim aanbod van reddingsmateriaal;
Inzetbaarheid tot ver buiten onze provincie;

Wilt u ons inhuren of heeft u vragen, dan kunt u voor informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte via onderstaand formulier bij ons terecht:

Aanmelden van evenement
Bezig met versturen

Download hier de Algemene voorwaarden: