Beheerder/ januari 9, 2016/ Open bericht

Vrijdag 18 december was het zover, na een aantal maanden aan voorbereidingen en een warme maaltijd begon onze tocht naar Venlo waar de boot te water kon. Na een kleine 3 uur rijden, en een vaartocht van 30 minuten van de boothelling naar de jachthaven ,was het team, wat bestond uit Mike, Celina, Hedwig, Michel, Quincy, Lennard , Tymo en Wout, klaar om de slaaplocatie (sporthal) te betreden.
Gelukkig waren alle spullen al aanwezig in de sporthal dankzij de walploeg. Het was hier een weerzien van allerlei bekenden en minder bekenden maar ondanks de gezelligheid was de nachtrust erg belangrijk want zaterdag om 6:00 begint dag 1.
Na een goed ontbijt en het maken van een vaarschema, vertrokken we naar de jachthaven in Venlo. Na een toespraak van de burgemeester en het traditionele lint van ontstoken flairs, vormden alle 41 reddingsboten een lange rij en vertrokken stroomopwaarts richting Roermond. Na vier etappes en de eerste dag varen werden wij in het stadscentrum van Roermond warm ontvangen. Op dit moment was de schemer al ingevallen wat het geheel een extra dimensie gaf.
De tweede dag bestond uit 3 etappes en eindigde in Stein waarbij een van wissels bij de leverancier van onze Tinn silver 550 Rescue was. Hij vond het erg mooi om 9 door hem geleverde deelnemende vaartuigen actief en bemand terug te zien in hun thuishaven. Tijdens deze dag moesten ook verschillende sluizen gepasseerd worden waarvan sommige met een verval van wel 12 meter.
De laatste dag was een korte vaaretappe van Stein naar Maastricht waar wij bij het Gouvernement warm werden ontvangen door de Gouverneur van Maastricht. Hierna was het zaak om alle reddingeenheden te mobiliseren en een colonne te vormen van meer dan een kilometer. Onder begeleiding van de politie kon deze colonne in een keer door rijden naar het 3fm Glazen Huis in Heerlen waar het fantastische record bedrag van €25.843.71 kon worden aan de 3fm DJ’s.
Na een lange terugreis kon tegen middernacht de boot weer in zijn stalling geparkeerd worden en kon iedereen moe maar voldaan huiswaarts. Ook dit was weer een zeer geslaagde editie van Serious Rescue!

Namens het complete SR team 2015Deel dit bericht
Share this Post