Beheerder/ januari 15, 2015/ Open bericht/ 0 comments

Nieuw vaartuig voor Reddingsbrigade Drachten ten behoeve van de Nationale Reddingsvloot.

Na zestien jaar trouwe dienst werd op dinsdag 14 januari de reddingsvlet van Reddingsbrigade Drachten vervangen door een splinternieuwe Tinn Silver 550 Rescue.

De reddingsvlet werd destijds aan negentig brigades in heel het land uitgegeven. Deze brigades vormen samen de Nationale Reddingsvloot van Reddingsbrigades Nederland welke worden ingezet bij overstromingen en evacuaties. Drachten werd een onderdeel van deze vloot.

De nieuwe Tinn Silver 550 Rescue wordt nu aan veertig brigades uitgegeven ter vervanging van de oude reddingsvlet. Het nieuwe vaartuig is sneller, groter en heeft een veel grotere capaciteit qua vervoer van slachtoffers.

Reddingsbrigade Drachten is de twintigste brigade in Nederland die dit vaartuig ontvangt. De andere twintig vaartuigen zullen het komende anderhalf jaar uitgegeven worden aan brigades verspreid over het hele land.

Deze vervanging geeft een nieuwe impuls voor de veiligheid op de Friese wateren bijvoorbeeld bij calamiteiten, overstromingen en evacuaties. Dit zal er voor zorgen dat er een grote ontwilkelingsslag gemaakt kan worden bij Reddingsbrigade Drachten. Het opleidingstraject zal zwaarder worden en de bewaking van evenementen kan zo ook naar een hoger niveau getild worden.

Al met al een mooie aanvulling op de proffessionalisering welke Reddingsbrigade Drachten de afgelopen jaren doorgevoerd heeft.

Deel dit bericht
Share this Post

Leave a Comment