Beheerder/ maart 13, 2015/ Open bericht/ 0 comments

Dan organiseert het Oranje Fonds voor de elfde keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Zo ook bij Reddingsbrigade Drachten. Zij gaan, op zaterdag 21 maart, de reddingspost op strandheem opknappen. Ook uw hulp is hierbij natuurlijk van harte welkom!!

Ieder jaar verzorgt Reddingsbrigade Drachten de veiligheid bij de recreatieplas strandheem te Groninger Opende. Vanuit de reddingspost houden wij toezicht over de zwemplas, verzorgen wij de EHBO en helpen wij ouders die hun kind kwijt zijn (of andersom). Deze reddingspost is echter wel aan een opknapbeurt toe! Reddingsbrigade Drachten is dan ook heel blij met de steun van de vrijwilligers via NLdoet!

Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom! Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of via onze Facebook pagina (Reddingsbrigade Drachten).

De actiedag zal beginnen om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Natuurlijk wordt er gezorgd voor koffie/thee maar ook voor soep en broodjes!

Het succes van NLdoet blijkt al uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2014 waren al 325.000 vrijwilligers actief bij zo’n 8.700 klussen. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NLdoet. “We horen het steeds terug: meedoen aan NLdoet is ontzettend leuk! Je leert nieuwe mensen en organisaties kennen, ontdekt allerlei nieuwe dingen over je klusgenoten én je helpt er ook nog eens een maatschappelijke organisatie mee. En zij hebben daar het hele jaar plezier van!“

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 28,7 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet. Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Deel dit bericht
Share this Post

Leave a Comment