Beheerder/ december 2, 2015/ Open bericht/ 0 comments

Serious Rescue voor Serious Request! ReddingsbrigadeDrachten in actie voor goede doel van 3FM Van 19 t/m 21 december 2015 zet Reddingsbrigade Drachten samen met 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Venlo naar Heerlen geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request;
“The next generation: aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen Reddingsbrigades uit heel Nederland geld in.”
Verenigd in “Serious Rescue”, zullen de vrijwilligers van de reddingsbrigade van Venlo naar Heerlen varen. Een vaartocht van zo’n 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van reddingsboten wordt gevaren. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.
Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.
Het startschot voor “Serious Rescue” zal op zaterdagochtend 19 december om 08.30 uur worden gegeven in Venlo, maandagmiddag 21 december zal het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque worden overhandigd aan de 3FM dj’s van het Glazen Huis in Heerlen.

Reddingsbrigade Drachten heeft dan ook een aantal acties bedacht waarmee zij zoveel mogelijk geld op willen halen voor dit prachtige doel.
Op vrijdag 4 december zal er een pubquiz gehouden worden in samenwerking met Pietje Bell. Deze pubquiz zal beginnen om 23.00 uur.
Voor meer informatie kunt u kijken op de facebook van Reddingsbrigade Drachten.
Ook zullen zij op zaterdag 5 december flessen verzamelen in de Albert Heijn op het Kiriat Ono plein. U kunt daar uw lege flessen, uw flessenbonnetje of een donatie inleveren.
Hetzelfde zal op zaterdag 12 december geschieden in de Albert Heijn in de Wiken.

Verder staan er op verschillende plaatsen in het centrum ook donatiebussen waar u een bijdrage kunt doen aan dit mooie doel.
Voor een lijst met de locaties van de bussen verwijzen we u ook naar de facebookpagina van Reddingsbrigade Drachten.

Reddingsbrigade Drachten hoopt dan ook met een prachtig bedrag bij het Glazen Huis in Heerlen aan te komen.

Deel dit bericht
Share this Post

Leave a Comment