Beheerder/ april 12, 2015/ Open bericht/ 0 comments

EERNEWOUDE – Op zaterdag 11 april werden alle eenheden van de Friese reddingsbrigades uit Drachten, Lemmer, Leeuwarden, Stiens en Weststellingwerf, opgeroepen voor een incident wat had plaatsgevonden op de Oksepoel nabij Eernewoude. Acht personen waren op het water in de problemen gekomen nadat hun vaartuig was omgeslagen.

Oefenen
Het betrof hier een vooraf opgezet scenario met als doel de vaardigheden te toetsen op het gebied van onder andere de alarmering, samenwerking, efficiëntie en communicatie.

Met het zomerseizoen voor de deur was dit scenario een goede oefening en tevens een bevestiging dat de Friese reddingsbrigades klaar zijn om een goede bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid op en de Friese wateren.

Deel dit bericht
Share this Post

Leave a Comment