Beheerder/ januari 8, 2018/ Open bericht

Op 1 januari om 14:00 uur was het alweer zover, de jaarlijkse Unox Nieuwjaarsduik van de Reddingsbrigade Drachten. Dit jaar was het alweer de 15de keer dat wij deze organiseerden en de 10de editie in Drachten. Het was deze keer behoorlijk druk met rond de 100 deelnemers en meer dan 1000 toeschouwers.

De warming-up werd dit jaar verzorgd door de Kerstman en Rudolf het Roodneus (Reddingsbrigade) Rendier, die speciaal voor dit evenement nog even waren blijven hangen in Drachten. Er deden dit jaar weer verschillende groepen mee, waaronder een groep van de Brandweer en de Bethel kerk.

Omdat het water iets warmer was dan in de voorgaande jaren werd de, op 25 meter liggende, Bikkelboei dit jaar door meerdere mensen gehaald. De enige spelbreker was de harde wind die na de duik alsnog zorgde voor een koude duik, gelukkig was er een warme tent, een warme kom snert en een warme douche om iedereen weer lekker op te warmen.

Aan het eind konden alle deelnemers, vrijwilligers en organisatie spreken van een succesvolle duik!

Deel dit bericht
Share this Post