Wout Raap/ december 19, 2018/ Open bericht

 

Aan de leden  en ouders van leden van reddingsbrigade Drachten

 

Op 18 januari 2019 zal onze jaarlijkse ALV plaatsvinden.

Tijdens deze ALV zullen een aantal belangrijke zaken aan de orde komen. Afgelopen jaar hebben we aan een Pilot PWO meegedaan (watersport-hulpverlening). Hiervoor hebben we de TinnSilver gebruikt. Deze boot leasen we op dit moment van Reddingsbrigade Nederland met behulp van de subsidie die ons door de gemeente Smallingerland is verstrekt. De gemeente heeft echter aangegeven dat deze subsidie niet jaarlijks verstrekt zal worden. Vandaar dat we al een poos bezig zijn met eventuele vervanging voor deze boot. Om onze vereniging voor sponsoren aantrekkelijker te maken is het handig om de ANBI status aan te vragen. Om dit te kunnen doen, moeten we onze statuten aanpassen. Daarnaast biedt het ruimte om de statuten weer volledig up to date te maken.

In samenwerking met een notaris zijn we bezig met het aanpassen van de statuten. Deze gewijzigde statuten willen we jullie op de ALV voorleggen. Om de statuten rechtsgeldig te laten zijn moet 2/3 van de leden deze goedkeuren. Zoals aangegeven zijn we op dit moment bezig de statuten zo aan te passen dat we de ANBI status kunnen aanvragen en dat ze weer up-to-dat zijn. Zodra de voorstel-statuten compleet zijn, krijgen jullie deze toegestuurd.

Al eerder heeft Marco van der Veen aangegeven zich niet herkiesbaar te stellen als voorzitter. We zijn dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het zou fijn ( maar niet noodzakelijk) zijn als deze voortkomt uit de groep mensen die zich nu al betrokken voelt bij Reddingsbrigade Drachten. Leden, ouders, betrokkenen worden hierbij van harte uitgenodigd om zich te melden als kandidaat voor deze functie.

Tevens heeft Karin Akkerman aangegeven dat ze wil stoppen met de functie van secretaris. Ook voor deze functie zijn we dus op zoek naar een kandidaat.

Mocht je nadere informatie willen hebben over één van deze functies, kun je je melden bij één van de bestuursleden.

Zodra de jaarverslagen compleet zijn, kunnen jullie ze op de website via de ledeninlog bekijken. Heb je nog geen inlogaccount hebben, dan kun je deze aanvragen op de website reddingsbrigadedrachten.nl  (registreren). Het zal even een paar dagen duren voordat het account wordt toegekend.  Mocht dat niet lukken, dan kun je contact opnemen met Harmen Veenstra (harmenveenstra@reddingdbrigadedrachten.nl)

 

Deel dit bericht
Share this Post